Jak zdobyć uznanie najmłodszych? Podając pyszne frytki!

Frytki są szczególnie uwielbiane przez dzieci. Mając wiedzę o tym, że będzie to danie bądź dodatek do dania głównego, zamawiany najczęściej przez małych urwisów, tym bardziej trzeba dopełnić wszelkich starań, aby z kuchni wyszedł produkt zdrowy, świeży i smaczny. Małe brzuchy nie są przygotowane na spożywanie dań ciężkich, mocno kalorycznych, mocno doprawionych. Dlatego też smażenie frytek musi odbywać się na jak najbardziej świeżym tłuszczu, aby dzieci wyszły z restauracji z dobrymi wspomnieniami.

Profesjonalny sprzęt – bez niego nie da rady
Frytownica gastronomiczna – https://sklep.technica.pl/frytownice-dwukomorowe jest dla personelu kuchennego nieocenioną pomocą przy przygotowywaniu frytek, ale nie tylko frytek. Przy jej pomocy można także na głębokim tłuszczu przyrządzić na przykład mięso czy ryby. Oczywiście tam gdzie jest olej, głęboki tłuszcz, tam najbardziej trzeba zwracać uwagę na higienę swojej pracy. Tłuszcz musi być często zmieniany. Nie tylko w obawie przed wizytą sanepidu, ale przede wszystkim w trosce o zdrowie gości. Profesjonalna gastronomiczna frytownica musi być wykonana z dobrej jakości materiałów, najlepiej, jeżeli będzie to stal nierdzewna, a samo urządzenie będzie posiadało odpowiednie certyfikaty zaświadczające o jego jakości, a także gwarancję.